Chi

De Chi Filosofie
Bij Chi Natural Life willen we het bewustzijn van de positieve werking van natuurlijke producten op de gezondheid vergroten. Wij zijn trots dat we de verbinding mogen zijn tussen de levenskracht van de natuur en jouw gezondheid!

Eerlijke & natuurzuivere verzorging voor lichaam en geest
We ontwikkelen en verkopen sinds 1979 natuurzuivere en eerlijke producten voor de gezondheid. Met onze experts en ervaring ontwikkelen we steeds nieuwe producten met altijd aromatherapie als basis. Over de hele wereld selecteren wij de beste, zoveel mogelijk biologische oliën en werken met de meest recente oogsten, direct van de boer of producent. Al onze gezondheids- en natuurlijke verzorgingsproducten zijn zoveel mogelijk biologisch en met EKO keurmerk geproduceerd. Daarnaast kunnen deze natuurproducten een gezond en bewust alternatief zijn voor de traditionele en soms zelfs schadelijke producten.
De Chinezen zijn de ontdekkers van de essentie of levenskracht van planten en noemen het Chi. Deze symboliek vind je terug in ons logo en op de meeste verpakkingen als onderdeel van de geometrische levensbloem: ‘the flower of life’. De levensbloem is een eeuwenoud en positief symbool. Afbeeldingen hiervan zijn over de hele wereld teruggevonden. Vaak op religieuze plaatsen, in Egyptische en Indiase tempels en zelfs Leonardo da Vinci heeft deze getekend. Er wordt gezegd dat dit symbool een helende werking heeft. Deze levensbloem is al sinds 2000 gelinkt met onze gezondheidsproducten.

Aromatherapie
Aromatherapie vormt het fundament en hart van Chi. Iedereen heeft wel eens gehoord van aromatherapie, maar wat is het nu eigenlijk? De meeste mensen denken bij aromatherapie aan wellness en lekkere geuren. Dit is zeker waar, maar het is veel breder dan dat. Zo worden essentiële oliën al jaren gebruikt in de cosmetica, als smaakstoffen in voedsel en therapeutisch binnen de reguliere en complementaire gezondheidszorg.

Onze experts
Ellen Wagenaar is één van de meest ervaren aromatherapeuten van Nederland. Ellen is gediplomeerd aromatherapeut, schoonheidsspecialiste en docente. Ze heeft zich naast aromatherapie gespecialiseerd in vele andere therapieën en massages waaronder ook edelsteenmassage. Ze is oprichter van Stichting Wellness & Aromatherapie en verzorgt een groot aanbod van cursussen, workshops en opleidingen.
Drs. Harmen Rijpkema is medisch antropoloog, aromatherapeut en auteur van vele artikelen en diverse boeken over aromatherapie, waaronder het Aromecum. In 2017 is de 8ste druk van het Aromecum verschenen. Harmen is ook mede verantwoordelijk voor teksten, wetenschappelijk literatuuronderzoek en de productontwikkeling. Met meer dan 35 jaar ervaring in aromatherapie geeft hij diverse cursussen en opleidingen rondom dit bijzondere thema.
Drs. Ton Beljon heeft bijna 30 jaar ervaring in de ontwikkeling van natuurproducten voor de algemene gezondheid van mens en dier. Hij is met name gefascineerd door het natuurlijke herstelvermogen van de mens. Daarom initieert hij en sponsort hij met name onderzoek, zowel empirisch als wetenschappelijk, van de toepassingsmogelijkheden van aromatherapie in het stimuleren van de gezondheid. Het uitgeven van boeken rond het thema aromatherapie en natuurlijke gezondheid is dan één van de logische consequenties van deze interesses.

Kwaliteitsgarantie
Chi koopt wereldwijd de allerbeste kwaliteit in aromatherapeutische grondstoffen zoals etherische oliën, plantoliën, hydrolaten, klei en andere natuurproducten. Door onze ervaring in de markt hebben wij veel unieke contacten in de wereld als het gaat om boeren en leveranciers. Deze grondstoffen zijn altijd onder strenge controle van keuringsinstanties en laboratoria. Kwaliteit is voor ons het uitgangspunt:

 • De garantie van 100% natuurzuivere etherische oliën, plantoliën, hydrolaten en natuurproducten, zonder toevoegingen sinds 1979
 • Aankopen van de meest recente oogsten direct bij de boer en/of producent
 • Gespecialiseerde kennis van de producten van boer tot de toepassing van de producten
 • Grote omloopsnelheid, dus verse producten
 • Verificatie van gebruikt plantenmateriaal: eko, cultivar of wild
 • Gecodeerde productinformatie op de etiketten, zodat altijd het traject tussen producent en consument nauwkeurig kan worden nagegaan.
 • Toevoeging van de Latijnse naam ter verduidelijking van de juiste plantensoort en olie
 • Aangesloten bij SKAL, de controlerende en onafhankelijke instantie voor biologische kwaliteitsproducten.
 • Bijsluiter met gebruiksmogelijkheden en zoveel mogelijk informatie als de wet toestaat.
 • Verwerking van de producten onder eigen beheer en controle.
 • Uiteraard zijn alle Chi producten dierproefvrij sinds 1979: getest op mensen maar niet op dieren!
 • En dit alles door het enthousiaste Chi Team vanuit het Chi Natural Life kantoor in Breda!

 

De kwaliteit van onze Chi etherische oliën
Bij een etherische olie zou je de eigenschappen, geur en werking kunnen vergelijken met wijnen, ze zijn afhankelijk van tal van factoren zoals klimaat, bodemgesteldheid, luchtkwaliteit, expertise van de boer, correcte manier van destillatie en de wijze van bewaren. We kopen direct bij de boer of producent in om optimale versheid, zuiverheid en kwaliteit te kunnen garanderen. Omdat wij alleen voor de hoogste kwaliteit gaan, kan het voorkomen dat een product niet geleverd kan worden als de beste en/of biologische kwaliteit niet beschikbaar is.
We hebben een drietal verschillende soorten etherische olie: cultivar, wild en eko. De voorkeur voor een kwaliteit kan persoonlijk zijn, of de geur kan de doorslag geven.
Cultivar zijn gecultiveerde planten, afkomstig van één van onze boeren. Het zijn geen biologisch gecertificeerde oliën, maar dit wil niet zeggen dat de kwaliteit minder is of dat ze per definitie niet biologisch zijn. Sommige van onze boeren zijn te klein om zich te laten certificeren of zijn de kosten hiervoor simpelweg te hoog.
Wild wil zeggen dat het plantenmateriaal in het wild is verzameld met toestemming van de regionale overheden. Uiteraard worden alle oliën door middel van laboratorium onderzoek gecontroleerd.
Eko geeft aan dat een olie biologisch is gecertificeerd. Chi is sinds 1993 onder nummer 1579 aangesloten bij de SKAL, een onafhankelijke door de Nederlandse overheid gecertificeerde organisatie. De SKAL controleert producten op biologische oorsprong en verwerking. Hiervoor kan een EKO keurmerk worden geven. Het SKAL-lidmaatschap stelt ons in staat EKO-kwaliteit producten te voeren wanneer deze beschikbaar zijn.

Duurkoop is goedkoop
Echte 100% zuivere, onvervalste en onverdunde etherische oliën zijn kostbaar. De aanplanting, het oogsten, het productieproces en de controles zijn tijdrovend en een bijzonder specialistisch werk. Wist je dat voor één druppel rozenolie de blaadjes van 200 handgeplukte rozen worden gedestilleerd? De hoge concentratie plantenmateriaal zorgt ervoor dat bij toepassingen maar weinig olie gebruikt hoeft te worden. Wanneer je een olie aanschaft, doe je er goed aan na te gaan of de olie gegarandeerd zuiver is. Dus niet gemengd, synthetisch, verdund of veranderd, anders heeft de olie weinig tot geen therapeutische waarde en kan zelfs gevaarlijk zijn. Wij geven sinds 1979 de grootst mogelijke zekerheid dat onze oliën 100% natuurlijk, zuiver, onverdund en onaangelengd zijn. Waar mogelijk bieden wij onze gezondheid- en natuurlijke verzorgingsproducten aan met biologische kwaliteit.

Door en voor de natuur
Uit respect voor de natuur en ter stimulering van de inzet van natuurproducten ter verbetering van de gezondheid stelt Chi International elk jaar minimaal 3% van de winst ter beschikking voor het sponsoren van verder wetenschappelijk onderzoek naar aromatherapie, zorgprojecten met aromatherapie en voor projecten van het Wereld Natuur Fonds (WNF).

Oorsprong
Over de hele wereld groeien op dit moment de bloemen, kruiden, planten en bomen die ons later dit jaar de kostbare essentiële olie geven. Chi Natural Life is al meer dan 40 jaar verbonden met de wereldwijde natuur. Over de hele wereld selecteren wij de beste, 100% natuurlijke grondstoffen voor onze producten. We werken enkel met de meest recente oogsten, direct van de boer of producent die vaak en wanneer mogelijk van biologische kwaliteit zijn. Als merk focussen wij ons al sinds 1979 op het ontwikkelen van natuurzuivere en eerlijke producten voor de gezondheid van mens en dier. In elk proces is het bewaken en controleren van onze kwaliteit onze eerste prioriteit. Het mooie van deze grondstoffen is dat zij in het land van herkomst in veel gevallen een geweldige geschiedenis hebben. In vele culturen zijn grondstoffen zoals essentiële oliën, vette plant oliën en hydrolaten een belangrijk onderdeel van de plaatselijke samenleving en economie, mensen zijn ervan afhankelijk voor gezondheid en lichaamsverzorging. Wij geven jou de garantie van 100% natuurzuivere essentiële oliën, plantoliën, hydrolaten en natuurproducten, zonder toevoegingen sinds 1979. Ontdek op de wereldkaart waar een aantal van onze oliën vandaan komen. Klik op de kaart voor een vergroting. Via onderstaande video nemen we je graag mee op reis naar onze boeren over de hele wereld.